OOSTERHOUT NB
tel. 0162-454260

Na een welkom weekje competitierust stond de uitwedstrijd van SSC’55 tegen TSC in Oosterhout afgelopen zaterdag op het programma. SSC’55 stond wat beter op de ranglijst, maar mocht de Oosterhoutse formatie zeker niet onderschatten.
Het wedstrijdverloop toonde dit duidelijk aan.

De thuisploeg zet meteen de toon en geeft de geel-zwarten deze middag weinig kans. Met straf aanvallend spel worden de aspiraties van de bezoekers tot een minimum gereduceerd. In de 12e minuut leidt dit voor TSC tot een vrije scoringskans, waarbij de doellat in de weg zit.
Enkele minuten later is het wel raak als vanuit een hoekschop het doel via een kopbal wordt gevonden, 1-0. In het eerste halfuur moet SSC’55 zich voornamelijk bezighouden met het ontregelen van het positiespel van de thuisploeg.
Met werkvoetbal weten de geel-zwarten zich af en toe onder de druk uit te voetballen en wordt in de eerste helft sporadisch een kans gecreëerd.

In de beginfase van de tweede helft lijkt SSC’55 zich wat herpakt te hebben. Een kans voor Davey van Ark belandt in de handen van de doelman.
De thuisploeg herneemt hierna het initiatief en speelt de tegenstander met knap positiespel uit elkaar.
Nadat eerst nog een bal in het zijnet van doelman Gijs Nieuwenhuizen wordt gekopt, is het even later wel prijs na zwak verdedigend optreden en breidt TSC de score uit naar 2-0.
In de 20e minuut volgt voor SSC’55 dan een vrije schietkans voor Joey van Veldhoven vanaf de 16-meterlijn, maar zijn vizier staat niet scherp genoeg en hij mikt naast het doel.
Kort hierna ontstaat een scrimmage op de doellijn van SSC’55, waarbij de bal uiteindelijk tot corner wordt verwerkt.
Tien minuten voor tijd valt het doek definitief. In twee minuten tijd volgen de 3-0 en 4-0 elkaar snel op en blijkt TSC deze middag een maatje te groot voor SSC’55.

Aanstaande zaterdag speelt SSC’55 thuis op Sportpark Van Wijlen tegen SCO uit Oosterhout. Aanvang 14.30 uur.