Bernhardstraat 19
5161XJ
SPRANG-CAPELLE
tel. 0416-273570

SPRANG-CAPELLE – Afgelopen zaterdag ontving SSC’55 tegenstander Dubbeldam uit Dordrecht. De komende tijd zal het, vanwege een ingrijpende renovatie, behelpen zijn op sportpark Van Wijlen. Alle kleedkamers liggen inmiddels tegen de vlakte. Naar verwachting zal bij de start van het nieuwe seizoen de verduurzaamde accommodatie een schitterend nieuw aanzien hebben gekregen.

In de wat saai ogende eerste helft weten beide ploegen nauwelijks kansen te creëren. Het zijn sporadische momenten waarin enige dreiging ontstaat.
Zo is het in de 11e minuut Joey van Veldhoven die voor SSC’55 over links aanzet en besluit een schot op doel te wagen. Hij mikt vervolgens een stuk te hoog.
Na een halfuur krijgt aan de andere kant Leandro Springvloed in het 16-metergebied plotseling de bal voor zijn voeten, maar kan deze niet onder controle krijgen, waardoor de kans is verkeken.
Beide ploegen verzetten het nodige werk, maar weten niet tot beslissende acties te komen. De doelmannen hebben in de eerste helft dan ook een rustige middag.
In de 35e minuut produceert Berry Donders voor de thuisploeg nog wel een soort omhaal vanaf zo’n 20 meter voor het doel, maar dit leidt slechts tot een vangbal voor doelman Rumo van Oosten. Het scorebord toont een 0-0 ruststand.

In de tweede helft ontstaat er wat meer schwung. De eerste kans is in de 50e minuut voor Dubbeldammer Leandro Springvloed. Zijn schot verdwijnt net naast het doel.
Even later ontstaat een penibele situatie als SSC-er Jeroen Kerstens in botsing komt met Dion v.d. Graaf. Zij raken elkaar met het hoofd en blijven even liggen.
Gelukkig blijken de gevolgen mee te vallen en kunnen ze de strijd vervolgen.
Direct hierna is er een hoekschop voor de thuisploeg. Dennis Heijblom bedient Berry Donders, die bij de eerste paal staat en makkelijk binnen tikt, 1-0.
Een kleine tien minuten later staat het weer gelijk als de defensie van SSC’55 zwaar in de fout gaan en de bal in het strafschopgebied naar de verkeerde kleur speelt.
Leandro Springvloed laat zich deze kans niet ontgaan en schiet de gelijkmaker tegen de touwen, 1-1.
In de slotfase zet SSC’55 nog even aan. Een vrije schop vanaf de zijkant komt terecht bij de mee opgekomen Rick Spijkers. Hij neemt de bal uit de lucht direct op zijn slof en schiet van dichtbij over het doel. Scoren is niet echt een specialiteit van Rick.
De laatste mogelijkheid om nog verandering in de stand te brengen is voor Dennis Heijblom. Zijn doelpoging eindigt echter via de rug van een tegenstander achter de doellijn. Hiermee delen beide ploegen de punten.

Nadat SSC’55 een week eerder in blessuretijd tegen RWB twee winstpunten moest inleveren, lukt het ook deze middag niet om de punten in huis te houden.
Het bleek deze wedstrijd een te moeilijke opgave om de tegenstander onder druk te zetten. Een terechte uitslag in een zeer sportieve krachtmeting, waarin scheidsrechter Michel Emmen een vrij makkelijke middag had.

Op zaterdag 4 maart hervat SSC’55 de competitie met de thuiswedstrijd tegen Olympia’60 uit Dongen. Aanvang 14.30 uur.