Bernhardstraat 19
5161XJ
SPRANG-CAPELLE
tel. 0416-273570

Nadat SSC’55 een week eerder in Oosterhout het hoofd moest buigen tegen naaste concurrent SCO (3-0), stond afgelopen zaterdag runner-up The Gunners uit Breda op de stoep van Sportpark Van Wijlen. De uitwedstrijd eindigde destijds in een 2-1 nederlaag voor de geelzwarten. Voor beide ploegen was het deze middag afhaken of mee blijven doen. The Gunners voor het kampioenschap en SSC’55 voor de vierde plek op de ranglijst met recht op de play-off.

De eerste schermutselingen doen zich voor na een tiental minuten. Dan volgt een voorzet van Boyd de Jong op het hoofd van Joey van Veldhoven, wiens kopbal naast het doel eindigt.
Korte tijd later is het Erwin v.d. Hoven die een vrije schop rond de 16-meterlijn naast het doel werkt.
SSC’55 beheerst in deze fase de wedstrijd met veel balbezit; de tegenstander beperkt zich tot enkele tegenstoten, maar die ogen wel sneller en effectiever.
Na een halfuur komt Frank ter Schiphorst in vrije schietpositie voor het doel, maar zijn vizier staat onscherp en hij mikt dan ook naast het doel.
Enkele minuten later volgt een tegenaanval van The Gunners. Een steekpass van Daniel Zwanenburg op Boris Houtzager, die in de 16 meter Erwin v.d. Hoven tegenkomt en zich makkelijk laat vallen. De versierde strafschop wordt door dezelfde Boris benut, waarmee de bezoekers tegen de verhouding in op voorsprong komen, 0-1.
In het laatste kwartier verbruit Jorn Tichelaar voor The Gunners nog de kans om de score uit te breiden, zijn schot gaat naast. Vlak voor rust kan Erwin v.d. Hoven voor het doel net niet bij de bal na een vrije schop van Davy Wijkmans.

De tweede helft begint voortvarend voor de thuisploeg. Een vrije schop van Boyd de Jong nabij de zijlijn komt exact terecht bij de aanstormende Erwin v.d. Hoven die met een harde kopstoot de bal tegen de touwen werkt, 1-1.
Hierna ontwikkelt zich een soort kat en muisspel, waarin beide ploegen de kans krijgen op voorsprong te komen. In de 60e minuut is het eerst Daniel Zwanenburg voor The Gunners, maar hij laat de kans liggen door in de handen van doelman Melvin Gouw te schieten. Daarna is het aan de andere kant Jeroen Kerstens die de bal in de 16-meter niet onder controle krijgt en de scoringskans verloren ziet gaan.
Tien minuten voor het slotsignaal profiteren de bezoekers van een rommelige situatie voor het doel van SSC’55 en komen met een schot uit de draai op voorsprong, 1-2. SSC’55 lijkt geknakt en moet daarna ook nog een merkwaardige tegentreffer incasseren als doelman Melvin Gouw zich op de situatie lijkt te verkijken en de bal via binnenkant paal in het doel ziet rollen.
SSC’55 speelde een verdienstelijke wedstrijd en had gezien de spelverhouding meer verdiend, maar de Bredanaars nemen drie kostbare punten mee naar huis en voor SSC’55 zijn de kansen op een play-off plaats nu wel heel ver uit het zicht verdwenen.
Aanstaande zaterdag gaat SSC’55 in Dongen op bezoek bij Olympia’60. Aanvang 15.00 uur.