Bernhardstraat 19
5161XJ
SPRANG-CAPELLE
tel. 0416-273570

Afgelopen zaterdag ontving SSC’55 naaste concurrent Baronie uit Breda. Deze ploeg zet zeer wisselende resultaten neer, zoals de geelzwarten in de heenwedstrijd destijds zelf ondervonden door met een 9-2 nederlaag huiswaarts te keren. De tijd voor revanche was nu aangebroken.

In de aftastende beginfase is het in de 10e minuut Thijs Smit die voor SSC’55 een uitgelezen mogelijkheid krijgt om de score te openen. Doelman Max Winde had zijn doel verlaten, maar Thijs slaagt er niet in het leder in de touwen te werken. Kort hierna is het Davy Wijkmans die een vrije schietkans onbenut laat en over het doel schiet.
Baronie laat zich niet onbetuigd en produceert in de 17e minuut een doelpunt, dat vanwege buitenspel wordt geannuleerd. Enkele minuten later is het aan de andere kant wel prijs als Berry Donders onderuit gaat en Erwin v.d. Hoven de toegekende strafschop feilloos binnen schiet, 1-0.
Het spel golft op en neer, waarbij beide teams nog fraaie kansen krijgen, zoals een bal op de laat door Baronie, maar voor rust wordt niet meer wordt gescoord.

De tweede helft laat een zelfde spelbeeld zien met op en neer golvende aanvallen. Bij Baronie valt vooral de sterk spelende Timo Townsend op. In de 56e minuut wordt Thijs Smit door Erwin v.d. Hoven gelanceerd, maar hij weet vrij voor de keeper niet tot scoren te komen. Een paar minuten later heeft de thuisploeg mazzel als de bal via een effectvolle inzet op de doellijn van de geelzwarten terug het veld indraait.
Even later gaat Max Denisov voor Baronie met de bal aan de haal, maar hij wordt tijdig gestopt door Rob van Kuyk.
In de slotfase is het vooral SSC’55 dat nog enkele bijna niet te missen kansen krijgt.
Berry Donders lepelt de bal vrij voor doel in de handen van doelman Winde.
Zowel Twan de Bie als Frank ter Schiphorst laten uitgelezen kansen onbenut en een schot van Boyd de Jong verdwijnt naast het doel.
Baronie weet verder niets meer in te brengen, waardoor de eindstand op 1-0 wordt bepaald. Een zeer nuttige en welkome overwinning voor SSC’55 dat hiermee naar de 5e plaats op de ranglijst opschuift.
A.s. zaterdag gaat SSC’55 op bezoek bij v.v. Dongen, aanvang 16.00 uur.