Bernhardstraat 19
5161XJ
SPRANG-CAPELLE
tel. 0416-273570

Zaterdag 13 november heeft ’t Driede wat recht te zetten. Het debacle in Kaatsheuvel tegen DESK moet vandaag worden rechtgezet. Helaas geen wedstrijdverslag van online gekomen, want de auteur kon niet aanwezig zijn. Maar de geluiden uit Kaatsheuvel waren niet mals. Een off day van ons Driede. Tegen Reeshof mogen ze op het eerste veld laten zien dat men ook beschikt over veerkracht en mentale weerbaarheid, want Reeshof is de nummer twee van de ranglijst.

Helaas konden D&D er niet bij zijn. De ene D heeft het erg druk met werk en de andere erg druk met de liefde. Yannick nam de honneurs waar langs de lijn en was met een plan richting Sprang-Capelle gekomen. Meer strijd, meer duels en vechten voor elkaar. Daar ligt de basis van ’t driede. In de warming-up was te zien dat iedereen gebrand was om zich te revancheren. Echter, één iemand werd gemist. Both was keurig op tijd aanwezig op het sportpark. Alleen had hij de memo gemist dat we vandaag op Sportpark van Wijlen speelden en niet bij Reeshof. Voor de wedstrijd nog wat inspirerende woorden van de coach en de wedstrijd kon beginnen.

Reeshof is naar Sprang-Capelle gekomen voor de drie punten en niets minder. Dat viel te zien in de opening van de eerste helft. Er werd hoog druk gezet en men beet zich vast in de duels, onder leiding van een zeer sterk spelende middenvelder van Reeshof. ’t Driede wist zich hier niet altijd raad mee. Na 10 minuten krijgt de rechtsback van Reeshof de bal en geeft een splijtende pass recht door de as van het veld. Jan, die qua conditie nog niet helemaal in vorm is, kon z’n man niet bijhouden en werd genoodzaakt zijn man neer te leggen in de zestien: strafschop. Lars, verkerend in top vorm dit seizoen, raakt de bal nog met de vingertoppen aan. Helaas verdwijnt de bal toch in het doel: 0-1.

SSC is wakker geschud. Zonde dat hier een doelpunt voor nodig was, maar na de achterstand ging het knopje om. Stef volgde de instructies van de coach perfect op & ging weer voorop in de strijd. ’t Driede werd feller en ging als collectief de strijd aan. Daarnaast werden er prima aanvallen vanuit het middenveld opgezet. Max liet zien zich als een vis in het water te voelen aan de rechterflank en Jeff had zijn gouden linkerbeen weer meegenomen vandaag. Na een aantal sterke uitbraken was het wachten op de gelijkmaker. Na een overtreding op het middenveld van Reeshof speelt Roy de bal erg slim snel op Gideon. Aan de linkerzijde van de zestien kapt Gideon de bal terug en geeft een voorzet op Max, die helemaal vrij staat bij de tweede paal. De bank veert op en het publiek heeft door dat dit een doelpunt kan worden. Tot het moment dat Freek bij de penalty stip omhoog springt en voor eigen succes gaat. Iedereen heeft dezelfde gedachte: wat doet hij nou weer? Wat Freek doet is eigenlijk met geen pen te beschrijven. Als u niet gelooft wat hierop volgt, vraag het dan eens op Sportpark van Wijlen na. Freek springt op en probeert waar elke voetballer van droomt. Een zwevende omhaal, los van de grond en recht uit een voorzet. Hij raakt de bal perfect en de bal ploft over de verbijsterde keeper van Reeshof. Een wereldgoal, waar we Freek nog jaren over zullen horen. Credits zijn ditmaal terecht: 1-1. Na de 1-1 raakt Reeshof ietwat gefrustreerd. De directe tegenstander van Stef weet niet helemaal hoe hij hier mee moet omgaan en besluit Stef uit de wedstrijd proberen te trappen. Gelukkig mislukt deze poging, maar de toon is gezet voor de tweede helft.

Na rust vallen Broos en Rens zeer sterk in. Positieve impulsen voor het al goed voetballende Driede. De coach staat nog even het publiek bij te praten in de kantine als SSC alweer in de aanval gaat. Broos pakt de bal van zijn tegenstander af en speelt een volgende speler mooi voorbij. Hij geeft de bal op het juiste moment aan Gideon die de bal perfect in de verre hoek plaatst. Wat een begin van de tweede helft: 2-1.

’t Driede neemt het goede spel van de eerste helft mee naar de tweede helft. Reeshof begint tegen zichzelf te voetballen en raakt nog meer gefrustreerd. Dit resulteert in een gele kaar voor natrappen. Het overtal van SSC gaat op zoek naar de derde goal van de Wespen. Er onstaat een flipperkast voor de goal van Reeshof waarna Freek de bal perfect klaar legt voor Gideon. Die heeft niet door dat hij alle tijd van de wereld heeft en schiet de bal wild over. Reeshof gaat hierna met meer energie opzoek naar de gelijkmaker. Wederom staat de verdediging sterk. Roy, Luuk, Stef en Rens houden de poorten hermetisch dicht. Na een afgeslagen corner van Reeshof kan Gideon counteren. Hij heeft nog maar één verdediger voor zich staan en speelt die met gemak op snelheid uit. Gideon weet hierna verrassend één op één eenvoudig te scoren. De vorm lijkt er ook bij Gideon te zijn.

Na de 3-1 komen Maurice en Both het veld in. Ze brengen allebei fysieke kracht en vechtlust met zich mee. Toch weet Reeshof steeds meer aanvallen te produceren. In één van zijn eerste duels verovert Maurice fel de bal. De tegenstander is het daar niet mee eens en reageert zijn frustraties op Maurice af. Reeshof krijgt rood en moet met 10 man verder. Een paar minuten later breekt ’t Driede weer gevaarlijk uit. De linksback van Reeshof ziet zich genoodzaakt aan de handrem te trekken en trekt bijna het prachtige geel-zwarte shirt uit. Dit betekent de tweede gele kaart en weer rood voor Reeshof. Hierna is de taak eenvoudig voor ’t Driede: de wedstrijd zakelijk uitspelen. Toch was dit nog knap lastig, want Reeshof bleef met negen man fel en energiek. Nadat Reeshof uitgeraasd was en tussendoor nog een paar keer gevaarlijk was geweest, was de wedstrijd wel gespeeld.

Een heerlijke overwinning tegen de nummer twee van de ranglijst. ’t Direde liet zien veerkrachtig te zijn. Het publiek werd getrakteerd op een aantrekkelijke wedstrijd. Hopelijk trekken de mannen van ’t Driede deze lijn door naar de volgende competitiewedstrijd. Hopelijk tot snel als u weer langs de lijn mag staan!