Bernhardstraat 19
5161XJ
SPRANG-CAPELLE
tel. 0416-273570

Na een fantastische hervatting van de competitie tegen Berkdijk is het weer even geleden dat we gespeeld hebben. Na een weekend vrij met carnaval en een afgelaste wedstrijd door corona gevallen, konden we eindelijk weer voetballen. En vandaag staat niet de minste tegenstander op het programma namelijk de nummer 2 van de competitie: RWB. In de heenwedstrijd hadden we het lastig en bleef de brilstand op het scorebord staan de volle 90 minuten. ‘Daar was het 0-0, nu moeten we winnen & we zien wel hoe het loopt’, aldus Jan de Man. Wijze woorden en het strijdplan was bekend. Vandaag staat Stan op goal, want Lars is geblesseerd. Jan zit thuis met corona en René & Stefan zijn weer hard aan het werk. Vandaag is Roald er wel weer bij! ’t Driede verschijnt vandaag fris en fruitig op het veld, want de teamfoto stond op het programma (beelden volgen).

In het eerste kwartier is het van beide kanten voorzichtig voetbal. Voor de toeschouwers langs de lijn is het vooral genieten van het zonnetje in plaats van het voetbal. Tot Luuk met een prachtige lange bal Gideon wegstuurt, die de bal goed aanneemt en meteen kan schieten. Net naast. We zijn begonnen. ’t Driede is slordig in de opbouw, maar misschien komt dat ook wel door de goede organisatie van RWB. RWB lijkt ook steeds beter in de wedstrijd te komen, vooral via hun erg sterk spelende aanvoerder. Na een domme overtreding rond onze 16 krijgt RWB een vrije trap. De bal wordt richting de lange hoek gekruld, maar daar is Stan met een prachtige redding. Bij de volgende aanval van RWB wordt weer een onhandige overtreding gemaakt. Ditmaal door Luuk en ook nog eens in het strafschopgebied. ’t Driede krijgt maar weer eens een penalty tegen. Wellicht met Stan onder de lat wordt een keer de strafschop gehouden? Helaas, de bal wordt feilloos in de hoek gelegd en we kijken tegen een achterstand aan. 0-1 (’18)

De Wespen lijken wakker, want eindelijk wordt er steeds meer naar voren gevoetbald. Ook worden de duels gewonnen. Ondertussen is het volgens Roald ‘wel lekker weer om te vlaggen.’ Op het moment dat Roald dit zegt, legt Stef aan voor een schot met zijn gouden linkerbeen. Een pegel richting goal, waarbij Jeff zijn kans schoon ziet. Hij verandert de bal van richting en de keeper is kansloos. ’t Driede komt snel terug tot een gelijke stand. 1-1 (’22)

De ban is nu helemaal gebroken. Het wordt een intense wedstrijd en het spel golft op en neer. Weer Gideon die de bal aan zijn voeten krijgt en op de paal schiet. Ook de goed spelende Jeff lijkt het op zijn heupen te hebben gekregen. Hij krijgt de bal op zo’n 30 meter van de goal en haalt uit. Helaas recht op de keeper af. Dit was ook het laatste wapenfeit van Jeff in de eerste helft, want het is op. Vast te hard getraind of waren het zulke zware 30 minuten? Om Driede bingo kaart compleet te maken, maakt Tom maar weer eens een handsbal midden op het veld. RWB komt er aan het einde van de eerste helft nog één keer gevaarlijk uit. Weer de aanvoerder met een prachtig schot op goal. Ook ditmaal weet Stan de bal aan te tikken en via de paal vliegt de bal uit de goal. Deze eerste helft zal ook nooit vergeten worden door de grootste schwalbe van Freek ooit. Op het derde veld keken ze om door de kreet die uit zijn keel kwam, maar een paar seconden later stond hij zelf weer op. Opmerkelijk.

In de tweede helft maakt Freek zich in de eerste minuut wel meteen echt nuttig. Na een voorzet van RWB die wordt ingekopt, haalt hij de bal van de lijn. De wedstrijd gaat in de tweede helft qua intensiteit gewoon weer verder zoals we in de eerste helft zijn geëindigd. Na maar weer eens een prachtige bal van Max wordt Gideon 1 op 1 gezet voor de keeper. Gideon gaat op volle snelheid langs de keeper en drukt keurig af. 2-1 (’62)

RWB gaat meteen op zoek naar de gelijkmaker. Na een gevaarlijke bal vanuit het middenveld redt Stan ons weer in een 1 op 1 situatie.

De combinatie Max en Gideon op het veld gaat weer eens als een tierelier. 8 minuten na zijn vorige goal wordt Gideon weer weggestuurd door Max. Gideon blijkt in bloedvorm, want weer wordt de 1 op 1 afgemaakt. 3-1 (’70)

Zou ’t Driede dan eens een keer een comfortabele zege kunnen boeken? Voor het publiek zou dat ook wel eens lekker zijn. Maar nee, natuurlijk gaat dat niet gebeuren. Twee minuten na de 3-1 schiet RWB gevaarlijk op goal. Stan weet de bal nog te pareren, maar de rebound is hem te machtig. De bal wordt ingetikt en het is alweer 3-2 (’72).

’t Driede lijkt van slag en loopt alleen nog maar achteruit. De volgende kans van RWB komt er alweer aan. Na een prachtige steekpass door de as van het veld kan de aanvaller van RWB afdrukken. Hij schiet rakelings naast. RWB blijft aandringen en is opzoek naar de gelijkmaker. Ook via de counter komen de Wespen er niet meer uit. De aanvoerder van RWB zet de bal maar weer eens geweldig voor, de spits kan de bal vrij terug koppen voor de goal en de bal wordt zo de goal ingelopen. Binnen een mum van tijd is ’t Driede de voorsprong dus weer kwijt. 3-3 (’78)

RWB blijft aanvallen en komt vandaag voor de drie punten. ’t Driede blijft leunen op de counter en kan er zowaar soms weer gevaarlijk uit komen. Gideon wordt neergelegd en verdient hierdoor een vrije trap op de punt van de zestien. Jeff krult de bal richting eerste paal en de keeper verwerkt de bal slecht. De kans om alsnog de overwinning te pakken voor ’t Driede lijkt daar, maar Freek weet de bal voor open goal over te schieten. Ongeloof aan de zijlijn en een scheldkanonnade vanaf de bank. In de laatste minuut wordt Gideon nog weggestuurd en komt hij vanuit een moeilijke hoek tot een schot. De keeper tikt de bal nog naast en zo krijgt ’t Driede nog een corner in de laatste seconden. De corner wordt genomen en uiteindelijk komt de bal via een scrimmage op het hoofd van Micha. Je gelooft het niet, maar de bal vliegt op één of andere manier tegen het net aan. Met nog 12 seconden op de klok wint ’t Driede deze uiterst belangrijke wedstrijd. 4-3 (‘90+3)

Een fantastische wedstrijd voor de neutrale toeschouwer, maar het belangrijkste van allemaal: de 3 punten blijven in Sprang-Capelle. ’t Driede doet volop mee om een plek in de bovenste regionen van de 4e klasse zaterdag. Volgende week naar Tilburg om tegen WSJ te voetballen. Tot dan!