5045NC
TILBURG
tel. 013-5715977

Ondanks alle corona perikelen gaat het voetbal van ons Driede door. Gelukkig maar, want de mannen zijn gebrand om dit jaar nog wat goede resultaten neer te zetten. Vandaag een perfecte gelegenheid, want we spelen weer tegen Reeshof. Een paar weken geleden wonnen we hier thuis nog van. Dit mag geen reden zijn om Reeshof te onderschatten, want Reeshof doet mee om de bovenste plekken in de competitie.

Ook bij ’t Driede beginnen pijntjes en blessures te ontstaan. We missen hierdoor wat spelers en hebben Rob en Peter bereidt gevonden om met ons mee te doen. Bedankt mannen!  In de warming-up blijkt dat de scherpte er nog niet helemaal in zit. Jan is prompt zijn shirt vergeten in de kleedkamer en komt daar een paar minuten voor de aftrap achter. Dan maar een shirt van een wissel aan.

Wonderbaarlijk start ’t Driede goed aan de wedstrijd. Met veel energie en felheid worden de duels gewonnen en gaat de bal goed rond. Onder meer door een sterk spelende Peter komt ’t Driede goed aan voetballen toe. Het resulteert nog niet tot grote kansen, maar we hebben het beste van het spel. Reeshof is gebrand om zich te revancheren en dat wordt ook gemerkt in de duels. Het is meteen een felle wedstrijd zoals we gewend zijn tegen Reeshof. Na een minuut of 15 zetten de geel-zwarten weer druk op de verdediging van Reeshof. De man aan de bal maakt een fout en speelt de bal zo bij Gideon in de voeten. Gideon behoudt het overzicht en geeft de bal mee aan Max die helemaal vrij staat op randje 16. Waar iedereen verwacht dat Max schiet, ziet hij Peter vrij staan en geeft de bal mooi mee. Peter aarzelt niet en schuift de bal onder de keeper door: 0-1

Dit is de wake-up call voor Reeshof. Net als de vorige wedstrijd tegen de mannen uit Tilburg, zetten ze weer flink aan nadat ze op achterstand komen. In plaats van het goede spel voort te zetten, zakt ’t Driede steeds meer in en begint op de counter te loeren. In de counter komen we er nog af en toe gevaarlijk uit, maar de verdediging van Reeshof heeft een duidelijke opdracht meegekregen: heb je de bal niet, dan maar de man. Dit moest Gideon een paar keer ontgelden en zo raakt ’t Driede steeds meer uit z’n spel. Ook onze Jan wordt het slachtoffer van een hard duel. Zijn enkel is niet meer wat het moet zijn en hij wordt noodgedwongen gewisseld. Reeshof begint steeds vaker goede aanvallen te produceren. Na een goede actie van een van de aanvallers van Reeshof lost hij een schot op doel. Natuurlijk weet onze Lars deze lastige bal te pareren met een prachtige redding, maar de rebound is hem te machtig. Reeshof komt op 1-1.

Nu is het de beurt aan de Wespen om weer gas bij te geven. Dit lukt aardig en vooral op het middenveld worden weer veel duels gewonnen. Micha heeft vandaag weer het loopvermogen van een paard en ook Jeff staat weer lekker op de linkerflank. Na een goede balverovering van Roy kan ’t Driede de counter inzetten. Max belandt in een pittig duel en krijgt de vrije trap mee. Hier is de middenvelder van Reeshof het niet mee eens en hij lijkt na te trappen. Zo ziet ook de scheidsrechter het en de speler krijgt rood. Reeshof moet verder met 10 man. Daarna fluit de scheidsrechter voor de rust.

De opdracht is duidelijk voor ’t Driede. Rustig blijven voetballen en de vrije man zoeken. De punten moeten mee naar Sprang-Capelle vandaag. De woorden van de trainer kwamen helaas niet helemaal aan bij de mannen op het veld. SSC begint zeer, zeer zwak aan de tweede helft. Het lijkt wel of wij met een mannetje minder spelen. Complimenten ook aan Reeshof hoeveel energie zij met 10 man kunnen leveren. ’t Driede lijkt er niet aan te pas te komen en komt maar weinig onder de druk vandaan. Ook na een aantal wissels wordt het nog niet veel beter.

Rond de 70e minuut krijgt Reeshof een vrije trap rond de middencirkel. De organisatie bij ’t Driede lijkt even weg te zijn. De bal komt hoog voor en de aanvaller van Reeshof is eerder bij de bal dan Lars. De bal kan ongehinderd zo in ons doel vliegen. Onvoorstelbaar, maar waar: 2-1.

Hierna gaat SSC alles of niet spelen. Sommige momenten staan we wel met 7 man voor de goal. Het geluk is niet aan onze zijde vandaag. Jeff neemt de bal prachtig in 1 keer uit de lucht na een voorzet. Een bal die er 9 van de 10 keer in vliegt wordt nu prachtig gered door de keeper van Reeshof. Daarna heeft Gideon bijna de exacte mogelijkheid. Ook hij plukt de bal in 1 keer uit de lucht. Weer brengt de keeper van Reeshof redding. In de laatste minuut krijgt Maurice nog een kans vanaf de 16. Hij schiet de bal keurig richting de hoek, maar weer ligt daar de keeper in de weg.

’t Driede verliest vandaag vooral van zichzelf. Een onnodige nederlaag in Tilburg en de mannen staan weer met beide benen op de rond. Tijd om ons te revancheren volgende week tegen Desk voor de beker. Tot dan.