Baan 17
5171NC
KAATSHEUVEL
tel. 0416-530951 (best.kamer)

De tweede wedstrijd na de winterstop staat op het programma. Vandaag spelen we in Kaatsheuvel tegen Berkdijk. Afgelopen donderdag is er hard getraind en dat geeft de burger moed. Ook de coach is weer aanwezig, men heeft dus geen excuses om punten te laten liggen vandaag. Het is ook belangrijk om te winnen vandaag, want dan wordt aansluiting met de nummer 1, Reeshof, behouden.

Aangekomen bij de Berkdijk gaan we ervan uit dat we met 14 man zijn vandaag. Echter, 25 minuten voor de wedstrijd krijgen we een afmelding van Roald. Toch wel een klassieker in de kelderklasse. De twee wissels die overblijven zijn René en Koen, waarvan laatstgenoemde geblesseerd is. Omdat ze in Kaatsheuvel weten dat wij ontzettend attractief voetbal spelen, zijn we ingedeeld op het hoofdveld. Bij aanvang van de warming-up wordt ons verteld dat we toch op veld B moeten spelen. Eenmaal begonnen aan de warming up op veld B, krijgen we te horen dat we toch op het hoofdveld spelen. De mindgames die tegenstanders met ons willen spelen worden met de week erger. Ach, het hoort er nou eenmaal bij als je meedraait in de top van de 4e klasse zaterdag. Het voordeel van het hoofdveld is de luxe dug-out. Handig voor onze geblesseerde coach en onze vaste supporters Ed en Ton.

Klokslag 1330 en het eerste fluitsignaal klinkt. ’t Driede klapt vanaf moment één er vol in. De aanval wordt direct gezocht. Na een combinatie over de as van het veld krijgt Jan de bal op zo’n 20 meter van de goal. Hij heeft vandaag blijkbaar zijn stoute schoenen aangetrokken, want hij probeert het maar eens. Een heerlijke poeier die ook nog eens wordt gevangen door de wind belandt op de lat. ’t Driede laat zien hier voor de drie punten te komen. Enkele minuten later verdienen geel-zwarten een corner. Freek snijdt de bal strak aan en Jan kopt de bal op de kruising. Het zit nog niet mee in de afwerking van ’t Driede, iets wat we dit seizoen al wel vaker hebben gezien. De mannen hebben de smaak goed te pakken en blijven maar aanvallen. Roy speelt de bal strak in de voeten van Luuk, die Gideon diep ziet gaan. De bal van Luuk is perfect en Gideon zet de bal laag voor waarna de keeper de bal bijna in eigen doel werkt. Wordt het dan weer zo’n dag dat we het onszelf weer veel te moeilijk gaan maken?

’t Driede is duidelijk de bovenliggende partij en blijft goed voetballen. Het verrast de toeschouwer dat er zo verzorgd voetbal wordt gespeeld vanuit achteruit. Zelfs Marijn lijkt vandaag lekker te kunnen opbouwen! Gideon wordt maar weer eens met een steekpass weggestuurd, hij legt de bal op de vijf terug en Max drukt bijna af in de korte hoek. De voorsprong kan op deze manier niet uitblijven. Een paar minuten later wordt ditmaal Max diep gestuurd na wederom een heerlijk bal van Micha. Het lijkt wel een kopie van de aanval hiervoor, alleen is nu Max de aangever en Gideon de afmaker. Gideon doet wat hij als spits moet doen en maakt de voorzet ook af. 0-1 in de 24e minuut.

Na de 0-1 lijkt Berkdijk eindelijk mee te doen in de wedstrijd. Men wordt feller en kan de bal wat langer in de ploeg houden. Zo komt men van afstand tot het eerste schot op goal, maar zoals we gewend zijn van Lars duikt hij de bal er lekker uit. Hierna lijkt de scherpte erbij ’t Driede er een beetje af. Lange tijd gebeurt er weinig bijzonders op het veld en dat geeft de mensen langs het veld gelegenheid om te genieten van het inmiddels opgekomen zonnetje. Vlak voor de rust krijgt Berkdijk, na een onhandige overtreding van Broos, een vrije trap op punt van de 16. Wat volgt is een indraaiende vrije trap die op het hoofd van een speler van Berkdijk belandt. Lars is kansloos en zo is het vlak voor de rust, geheel tegen de verhouding in, opeens gelijk. 1-1

’t Driede wil voor de rust nog de voorsprong weer pakken. Uit de aftrap volgt een flitsende aanval die met enig geluk uiteindelijk voor de voeten van Freek terecht komt in de zestienmeter van Berkdijk. Freek heeft op de vrijdagavond blijkbaar toch wat te veel genoten van alcoholische versnaperingen, want hij schiet de bal zonder overtuiging recht op de keeper.

In de rust heerst er nog steeds een goed gevoel. Hier mogen we geen punten laten liggen. Eén tactische wissel: René komt erin voor Broos. De beste actie van Broos deze zaterdag volgt enkele minuten later. Wanneer beide elftallen staan opgesteld om te beginnen aan de tweede helft komt hij nog even met het dienblad vol thee aangelopen. De scherpte was er blijkbaar bij Broos al even af.

Na rust gaan de mannen weer druk op zoek naar de 1-2. Gideon creëert een kans voor zichzelf en schiet met links in het zijnet. Tussendoor volgt nog een vrij beroerde terugspeel van Luuk op Lars, waardoor Berkdijk bijna kan scoren. Lars staat zijn mannetje in de 1 op 1 en houdt de bal tegen. Een paar minuten later maakt Berkdijk een domme overtreding op de punt van hun zestien. René legt aan met zijn linker en knalt de bal op de lat. Voor de derde keer vandaag wordt het houdwerk geraakt. Blijkbaar is de tegenstander onder de indruk van René, want men besluit met een onbesuisde tackle van achteren René uit de wedstrijd proberen te halen. Wat volgt is geel voor Berkdijk. In de daaropvolgende 10 minuten met een man meer wordt met man en macht gezocht naar de broodnodige treffer. Wat de wespen vergeten, is dat Berkdijk ook nog steeds een snelle spits heeft. Met ongeveer iedereen op de helft van Berkdijk spelend, komt Berkdijk er juist twee keer zeer gevaarlijk uit. Tot tweemaal toe redt Lars ons weer in de 1 op 1 situatie. De vorm bij Lars na de winterstop is weer groots.

In de drukte op de helft van Berkdijk is het lastig voetballen voor de mannen uit Sprang-Capelle. Toch weet men één prachtige aanval te produceren. Voetballend over de grond, door de verdediging heen krijgt Gideon de bal op rand zestien. Hij ziet Max vrijstaan, speelt de bal en Max draait subliem weg van zijn tegenstander. Notabene met links schiet hij vervolgens de bal langs de keeper. Een zeer verdiende 1-2 in de 66e minuut.

Berkdijk gaat op zoek naar de gelijkmaker en wordt hierin geholpen door Jan die geel pakt na een hele domme overtreding. Zoals hij zelf zei ‘ik liet me opnaaien’. ’t Driede houdt stand met een man minder. Twee minuten nadat we weer met evenveel man op het veld staan, loopt Marijn per ongeluk tegen zijn tegenstander op. Het ziet er nogal klungelig uit, maar volgens de scheidsrechter was dit toch echt bewust. Weer een gele kaart. Zo spelen we de laatste 20 minuten met een man minder. Toch wordt Berkdijk niet echt gevaarlijk meer. ’t Driede wint ook zijn tweede wedstrijd na de winterstop.

Volgende week carnaval en hopelijk trekken we daarna de goede vorm door. Uit naar WSJ, waar we eerder met 1-0 van hebben gewonnen. Vergeet ons niet te volgen op Instagram: @ssc55.driede