Mannen beker reserve zaterdag poulefase Groep 3 15

Bernhardstraat 19
5161XJ
SPRANG-CAPELLE
tel. 0416-273570

Zaterdag 4 september. Een nazomerse zon boven het Sportpark van Wijlen. Op het 1e veld lopen de mannen van ’t Driede warm. Een fitte club die al lekker aan het rammelen is geweest in de voorbereiding, dat zie je zo. Dat de helft van de mannen nog wat zomerse kilo’s op het lichaam heeft zitten, daar wordt tactisch over gezwegen. Kunnen de spelers van ’t Driede het goede gevoel van vorig seizoen meteen weer meenemen in de eerste wedstrijd van ’21-’22?

Vandaag staat een bekerwedstrijd tegen SCO 5 op het programma. Een onbekend team voor ons, maar de tactische meesterbreinen Danny & Dylan hebben het strijdplan toch weer uitgedokterd. Leunen op een compacte verdediging en in de tegenstoot messcherp zijn.

Onder leiding van een onherkenbare Lars, fitter dan menig veldspeler, en Roy staat de verdediging weer als een huis. Ook op het middenveld worden de lijnen uitgezet door een onherkenbare speler. Het heeft er alle schijn van dat ook Freek de coronaperiode heeft gebruikt om aan zijn strandkast te werken. Gelukkig zijn er genoeg spelers die de kilo’s van Lars en Freek compenseren. (Micha & Marijn bv.)

Vanuit de compacte verdediging wordt af en toe brutaal druk gezet op de helft van SCO. Zo ook in de 27e minuut door Max bij een uittrap van de keeper. De verdediging van SCO raakt in paniek en verliest de bal in de 16 aan Max. Met een geweldige pass legt hij de bal in de voeten van Gideon, die zoals altijd in de 1 tegen 1 situatie uitblinkt. 1-0 ’t Driede. SCO is enkel uit wat dom weggegeven vrije trappen gevaarlijk, maar weet hier niet van te profiteren.

In de tweede helft moet ’t Driede weer terugvallen op wat oude patronen. Hard werken en strijdlust. Het handjevol publiek wordt getrakteerd op stevige duels. ’t Driede is af en toe nog gevaarlijk uit de counter, maar veel noemenswaardige kansen krijgt men niet. De grootste kans volgt nog uit een scherp aangesneden corner van Jeff, waar Yannick met een spectaculaire volley bijna de keeper verrast. SCO krijgt in de laatste minuut nog een behoorlijke kans door een grove inschattingsfout van Freek, maar de scherpte bij de mannen van SCO is er ook af.

Zo beginnen we dit seizoen weer met een driepunter. Dit biedt perspectief voor in de beker en geeft vertrouwen voor de ingeslagen weg van D & D. Hopelijk zien we jullie snel allemaal weer langs de lijn en kunnen we er een mooi, lang seizoen van maken. Tot snel.