Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Bericht van Ger Klop: vooruitblik op volgend seizoen

Bericht van Ger Klop: vooruitblik op volgend seizoen

28 april 2022 21:45


Medio mei zullen we de voorlopige indeling van de jeugdteams met begeleiding weer op de site plaatsen. Let wel dit is een voorlopige indeling en gaat om de jongensteams.

Zoals het er nu naar uit ziet, krijgen we bij de bovenbouw een team erbij. Ook hier hebben we de laatste maanden nieuwe aanwas, dus een positieve ontwikkeling.

Dit betekent wel dat we bij een aantal teams wat moeten gaan schuiven met spelers. De teams worden wat betreft aantallen kleiner, dus komt iederéén meer aan spelen toe. Dat is weer beter voor de ontwikkeling van de speler.

We zullen zoals het er nu uit ziet in de bovenbouw gaan starten met een JO19-1, JO18-1, JO17-1, JO15-1, JO14-1 en een JO13-1.

Begeleiding
Bijna al deze teams zijn voorzien van begeleiding, alleen bij de nieuwe JO17-1 zoeken we nog twee mensen die de huidige trainer Patrick Top willen ondersteunen, zowel bij de trainingen als bij de wedstrijd op zaterdag.

Wat betreft de trainingsavonden, zullen we binnenkort ook een indeling gaan maken en uiteraard door het grote aantal teams op dit moment in de jeugd kunnen we niet allemaal op dinsdag en donderdag trainen.

De indeling van de spelers met begeleiding in de bovenbouw zullen we eerst plaatsen en later de onderbouw, omdat daar zeker wat betreft de aanwas heel veel beweging is de laatste tijd.

Onderbouw
Op dit moment is het nog niet helemaal duidelijk hoeveel teams we gaan krijgen in de onderbouw. Wel hebben we al met alle begeleiding van de onderbouw gesproken en de meesten zullen ook het nieuwe seizoen door gaan, wat natuurlijk positief is om te melden.

Zoals al eerder aangegeven zullen we vanaf het nieuwe seizoen gaan selecteren en zoals het er nu uit ziet zal dit bij de JO9, JO10 en JO11 zijn. We hebben nu de mogelijkheid om dit te doen en het is altijd goed voor de ontwikkeling van de spelers, zodat iedereen op zijn of haar eigen niveau en tegen hun eigen niveau kan trainen en wedstrijden spelen.

Nogmaals, er wordt niet alleen gekeken naar kwaliteit maar ook naar trainingsopkomst en gedrag uiteraard. Ook zie je dat op deze manier er teams zullen zijn die bijvoorbeeld weer in een hogere klasse kunnen spelen, wat weer meer weerstand biedt en dus weer goed is voor de ontwikkeling, en voor de toekomst weer belangrijk kan zijn.

Het meetrainen van 1x in de week met een hoger team zullen we uiteraard ook weer mee door gaan.

Ook bij de onderbouw moeten we kijken naar de indeling van de trainingen en ook hier kan uiteraard niet alles op dinsdag en donderdag.

De techniektraining wordt ook het nieuwe seizoen gegeven door Siebe Pruijssers.

Voordat het nieuwe seizoen begint, wil ik samen met Patrick (bovenbouw) en Rene (onderbouw) met de trainers van de teams gaan zitten om duidelijke afspraken te maken zodat iederéén weet waar hij of zij aan toe is.

Trainerscursus
Nog even dit, op zaterdag 7 mei zit ik met de eigenaar van jeugdvoetbalopleidingen.nl om te kijken hoe we een vervolg kunnen geven aan de interne trainingscursus. Dit is zeker weer belangrijk voor de ontwikkeling van de trainers, wat dan natuurlijk weer goed is voor de spelers.

We zijn met elkaar een nieuwe weg ingeslagen en ik begrijp dat dit soms best wennen zal zijn maar dit alles wordt gedaan om de jeugdopleiding bij S.S.C.'55 te verbeteren.

Allemaal nog veel plezier en succes voor de rest van dit seizoen.

Groet, Ger Klop
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!