De ontwikkeling van S.S.C.'55 JO7

15 april 2022 12:15

Vorig seizoen zagen we een enorme aanwas bij "De Wespen" (de allerjongste leden van SSC'55) , veel van deze wespen hebben na een jaar van trainen de stap gemaakt naar de JO7 en zijn dit seizoen dus voor het eerst actief in competitieverband.

wespen_1.jpgHet seizoen 2021/2022 beginnen we met een JO7-1 & J07-2. De teams zijn ingedeeld in een poule van 4 verenigingen en iedere zaterdag wordt bij een vereniging een vier tegen vier toernooi gespeeld. Op veldjes van 20 bij 30 meter, met kleine doeltjes zonder keeper, worden er 3 wedstrijden gespeeld van 15 minuten.

Deze opzet zorgt er voor dat elke week dezelfde tegenstanders het veld op komen. Vanaf fase 3 (na de winterstop) heeft de KNVB de opzet aangepast naar 8 teams per poule. Uit deze poule van 8 teams worden wekelijks toernooitjes afgewerkt met een wisselende samenstelling van 4 teams. Een welkome afwisseling. Daarnaast zagen we dat een nieuwe lichting stond te trappelen om wedstrijden te gaan spelen en mochten we een JO7-3 inschrijven.

Hoe gaat het met de JO7 teams? We bekijken het wedstrijdprogramma van 9 april en stellen ze graag aan u voor.

J07-1

wespen_2.jpgDe JO7-1 start het seizoen met 8 spelers en 3 begeleiders/trainers. Maar al snel wordt duidelijk dat de focus van Cas op zijn zwemdiploma gaat en hij stopt met voetballen. Hierdoor stopt ook zijn vader Alwin met de begeleiding en blijven Bjorn Vos en Martijn Treffers over als trainers/coaches.

Tygo, Noah, Jonathan, Senn, Sven, Dylan en Luuk vormen dit fanatieke team.

Zwemles, corona, griep, blessures en het mentale aspect van wedstrijden spelen, zorgen ervoor dat er in veel wisselende samenstellingen wordt gespeelt. Maar we weten elke week een team op de been te brengen. Ondanks alle wisselingen worden er veel wedstrijden gewonnen, zien we een goede ontwikkeling bij de spelers en hebben ze veel plezier.

We bekijken de wedstrijden van 9 april 2022

De JO7-1 mag thuis om 09:00 aantreden tegen Haarsteeg JO7-3 en FC Engelen JO7-1 , CHC J07-1 heeft zich helaas afgemeld.

De afgelopen weken hebben we veelal hulp gehad van andere JO7 teams om met voldoende voetballers aan de aftrap te verschijnen, maar vandaag zijn we voor het eerst sinds lange tijd weer compleet en de mannen hebben er zin in! We spelen op het kunstgrasveld naast de kantine, waar we bij thuiswedstrijden vaak complimenten over ontvangen van de tegenstanders. Iets om trots op te zijn!

Tegen Haarsteeg vliegen de mannen uit de startblokken. Op een goede dag is het afjagen van de tegenstander het handelsmerk van dit team geworden en we kunnen stellen dat ze vandaag een goede dag hebben. De tegenstander komt niet onder de druk van de SSC’ers uit en binnen 6 minuten staat het al 6-0! Daarna volgen er een aantal minuten dat bal niet in het netje wil, maar de laatste 3 minuten is het toch nog 3 x raak en sluiten we de eerste wedstrijd met een spetterende 9-0 af.

Een echte teamprestatie, die we nog wekelijks hopen terug te zien. Noah weet het harde werk van zijn teamgenoten 7 x af te ronden en Sven neemt de overige 2 doelpunten voor zijn rekening. Na weken afwezig te zijn geweest met een neusbreuk, kunnen we stellen dat Noah helemaal terug is!

Door de afmelding van CHC hebben we een kwartier "rust" en nemen de trainers de uitdaging aan om tegen de gehele JO7-1 selectie te spelen. 7 tegen 2 blijkt conditioneel niet meer bij te benen door de trainers en de mannen gaan met een goed gevoel naar de laatste wedstrijd van de dag.

In overleg met FC Engelen besluiten we om het veld wat groter te maken en een 20 minuten durende 6 tegen 6 wedstrijd te spelen.
Gelijk een heel ander spelletje op een groter veld. Na even wat wennen aan de nieuwe situatie weten de toppers elkaar steeds beter te vinden en zien we zelfs al wat mooi combinatievoetbal. Noah weet de 1-0 op het scorebord te zetten en dit blijft, ondanks veel kansen, lange tijd de stand. In de 2de helft van de wedstrijd weten we onszelf toch nog te belonen voor het goede spel.

Na de 2-0 van Sven volgt een weergaloze 3-0 van Dylan. Sven zet net voor tijd de 4-0 op het scorebord. In de laatste minuut van de wedstrijd moeten we onze eerste tegengoal slikken, maar de jongens reageren op de juiste manier en Senn zet de 5-1 eindstand op het scorebord. Een goed einde van een uitstekende zaterdag.

De ouders en overige supporters hebben een team gezien met veel inzet, goed voetbal en vooral veel plezier.

JO7-2

Ook dit team begint direct naar de zomerstop. Een nieuw team, nieuwe trainers en voortaan wedstrijden spelen op zaterdag. Een flinke stap, maar wel een stap waar het hele team ontzettend veel zin in had. Op donderdag krijgen de heren en dame training van Nico Rozenbrand en Harm Hensen. Dat is genieten geblazen om van zo’n oude rot in het vak training te krijgen! Op zaterdag wordt het team begeleid door de vader van Koen, Rudy Timmermans, en de vader van Tjez, Harm Hensen.

Het team bestond aan het begin van het seizoen uit Bram, Koen, Matz, Mayra, Tjez, Vince, Yusef en Wessel. Wessel stopt tijdens de kerstvakantie, maar na de winterstop was daar onze allereerste transfer: Thijm kwam over van N.E.O.

wespen_5.jpgTrainen is natuurlijk leuk, maar wedstrijden spelen is misschien nog wel leuker. De eerste periode stond vooral plezier maken centraal. Er werd meer verloren dan gewonnen, maar dat heeft nooit de pret gedrukt. Altijd vrolijk en vol energie ervoor gaan is het motto. Vanaf de tweede periode kwam daar verandering in.

De oefeningen op de trainingen betaalden zich uit en de tegenstanders waren wat meer van hetzelfde niveau. Er werd volop gescoord en wedstrijdjes gewonnen. En natuurlijk vinden ze winnen leuker dan verliezen, de kopjes gaan nooit hangen bij een tegengoal of een verliespartij. Ze hebben ontzettend veel plezier en dat is waar we het voor doen. Voor lekker samen voetballen.

Zaterdag 9 april mocht SSC JO7-2 zijn wedstrijden spelen bij V.V. Raamsdonk.

Nadat we ons hadden opgewarmd middels een rondo, startte om 9.00 uur de eerste wedstrijd tegen de meisjes van Desk. Om ervoor te zorgen dat iedereen bij de les was, hebben we onze wekelijkse yell gedaan. SSC’55 begon voortvarend aan de wedstrijd en kwam al snel op een 2-0 voorsprong. Echter kwamen de meisjes van Desk halverwege de wedstrijd terug tot 2-1. In de slotfase drong Desk aan om de 2-2 te maken, echter was het SSC’55 die via een goed uitgespeelde counter de winst naar zich toe trok met een derde treffer. Hierdoor eindigde de wedstrijd in een 3-1 overwinning.

Na Desk te hebben bedankt voor de mooie wedstrijd via een boks mocht SSC’55 in de tweede wedstrijd aantreden tegen Madese Boys. Madese Boys was voor SSC’55 een compleet nieuwe tegenstander. Ondanks dat Madese Boys een stukje sterker was, bleven de jongens en Mayra goed tegenstand bieden. Uiteindelijk won Madese Boys de wedstrijd met 4-2. Een aantal spelers waren het verlies al snel vergeten, omdat de ranja al klaar stond voor wat nieuwe energie voor de derde en laatste wedstijd.

Deze wedstrijd was tegen de thuisclub V.V. Raamsdonk. Het zonnetje scheen lekker en er stonden een flink aantal toeschouwer van V.V. Raamsdonk langs de lijn. SSC’55 liet zich hierdoor niet van de wijs brengen en via 0-1, 1-1, 1-2, 1-3 was de eindstand na een spannende slot 2-3 voor SSC’55. Om deze voetbalochtend op een passende manier af te sluiten hebben alle spelers nog een penalty geschoten.

Ondanks dat de spelers van SSC JO7-2 elkaar niet allemaal kennen van school is het de afgelopen maanden een hecht team geworden. SSC JO7-2 blijf zo lekker voetballen, de trainers en leiders zijn in ieder geval trots op jullie!

J07-3

wespen_6.jpgDe JO7-3 wordt gevormd na de winterstop. De meeste trainden al anderhalf jaar bij de Wespen en waren toe aan kennismaking met wedstrijden tegen andere clubs. Het team bestaat uit 7 spelers en 2 begeleiders/trainers. De trainingen van de Wespen en JO7-3 worden verzorgd door Jarno Nederveen en Mike van der Schans. Ook bij de wedstrijden begeleiden zij de JO7-3.

Gezien de grote groep is het fijn dat ook Anuschka Vermeer regelmatig ondersteund en de vaders van Davi en Tom bereid zijn om in te vallen wanneer de begeleiders door omstandigheden afwezig zijn. Naast Davi en Tom bestaat dit jonge talentvolle team verder uit Anouar, Chiem, Evy, Mason en Vigo.

De eerste wedstrijden waren wat onwennig, maar iedere week ging het een stukje beter en dat is de laatste weken ook terug te zien in de resultaten, zo ook bij de wedstrijden van 9 april 2022

De JO7-3 mag om 09:00 aantreden bij DVVC in Dongen tegen Olympia JO7-1, DVVC JO7-1  en RWB J07-2.

wespen_7.jpgWe starten tegen Olympia J07-1, een leuke pot die gelijk tegen elkaar opgaat. Na een aantal keer op voorsprong te hebben gestaan komt Olympia opnieuw terug tot 4-4, het blijft spannend tot het einde, want de talenten van SSC’55 J07-3 maken pas 2 minuten voor tijd de 5-4 en weten die ook over de streep te trekken.

De tweede wedstrijd is tegen DVVC, het krachtverschil is groot en halverwege de wedstrijd staan we al met 7-0 voor. Dit wordt in de 2e helft nog verder uitgebouwd naar een hele knappe 18-0 overwinning, een echte teamprestatie waar we allemaal van begin tot eind goede inzet hebben getoond.

De derde en laatste wedstrijd hadden we iets meer tegenstand, daar het lang 0-0 bleef en het energielevel wat omlaag ging. Net voor rust hervonden we de kracht en dat leidde tot een aantal mooie aanvallen en doelpunten met goed samenspel en mooie acties. In de tweede helft werd dit doorgezet en deed RWB nog iets terug wat leidde tot een eindstand van 6-2.

Na de wedstrijd hebben we deze mooie teamprestatie, waarin iedereen zijn steentje heeft bijgedragen met een doelpunt, goed samenspel en goede verdedigende acties, nog gezamenlijk gevierd met een traktatie van Chiem voor zijn verjaardag.

Tijdens de wedstrijd tegen DVVC zijn er ook nog een aantal mooie actiefoto’s gemaakt van onze toppers, met dank aan de fotografe van DVVC:

wespen_10.jpgDrie teams die met trots de geel zwarte clubkleuren vertegenwoordigen en wat ons betreft op de goede weg zijn om een positieve bijdrage te leveren aan de toekomst van SSC'55. Wilt u ze dit seizoen nog live in actie zien? 23 april speelt de J07-2 thuis, 21 mei sluit de J07-3 het seizoen thuis af. De J07-1 speelt dit seizoen geen thuiswedstrijden meer, maar bijvoorbeeld op 14 mei nog op Sportpark Eikendijk in Kaatsheuvel. Voor het volledige programma check de voetbal.nl App!

Sportieve groet van de trainers/coaches van de J07 lichting!