Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Ton Metzke vertelt in vakblad Fieldmanager over het onderhoud van onze velden.

Ton Metzke vertelt in vakblad Fieldmanager over het onderhoud van onze velden.

3 april 2022 13:30


Naast duurzaamheid doet S.S.C.'55 ook veel aan milieuzaken. Enkele jaren geleden is Ton Metzke sr. al begonnen om toe te werken naar sportveldonderhoud zonder meststoffen. Dit is ook de insteek van de Green Deal van de gemeente Waalwijk. In het artikel in Field Manager - een vakblad voor alle bedrijven die sportvelden onderhouden en voor sportzaken van alle gemeenten - vertelt Ton wat dat allemaal inhoudt.

Ton: "Vanaf 2023 mag er geen meststoffen meer gebruikt worden op sportvelden. Om toch goede natuurgrasvelden te krijgen, zullen de sportverenigingen zelf ook hun steentje moeten gaan bijdragen. Hiervoor heb ik al een voorschot genomen."

Ton vertelt in het artikel ook over de sensoren die sinds enkele jaren in onze velden zitten. "Die geven aan hoe de toestand op tien centimeter in de grond is. Is het nat genoeg? Zijn er nog voldoende meststoffen die nodig zijn voor de ontwikkeling van de wortels van de graszoden? De insteek is om gedurende het hele seizoen goed bespeelbare natuurgras velden te hebben."

Het hele artikel lees je op fieldmanager.nl.

Ton_Metzke_in_Fieldmanager.jpg
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!