Evenementen Kalender

Na de thuisnederlaag in de derby tegen NEO'25  is SSC'55 nadrukkelijker in de gevarenzone gedrukt. In deze zone ontbreekt het vaak aan geluk en valt het kwartje meestal de verkeerde kant op.  Dat scenario speelde zich ook afgelopen zaterdag af in de derby bij SV Capelle.

SSC'55 kent een sterke start en zoekt meteen de aanval. In de 4e minuut resulteert dit in een aardige mogelijkheid voor Joey van Veldhoven die een inzet in de 16 meter achterwaarts op doel kopt en doelman Dennis van Turnhout dwingt tot een reddende actie. In het eerste kwartier zien we aan beide kanten veel inzet, waarbij SV Capelle iets verzorgder spel op de mat legt. De wedstrijd ontwikkelt zich langzaam aan tot een enerverend duel.

Na 14 minuten plaatst SV Capelle een snelle aanval over rechts. De strakke inzet van Quinten van Caem kan niet onschadelijk worden gemaakt door de SSC'55 defensie en het is de onfortuinlijke Boy Donders die het leder achter zijn eigen doelman Roy Trommelen werkt, 1-0. Enkele minuten later knalt Vedad Hadzic een vrije trap van een kleine 25 meter een paar meter over het doel. Ook Kevin Knippels slaagt er aan de andere kant niet in zijn vrije trap succesvol af te werken en plaatst de bal in de handen van doelman Van Turnhout.

SSC’55 blijft de aanval zoeken. Een mooie voorzet van Emanuel Nsita vanaf de rechterkant belandt in een mêlee van spelers en leidt uiteindelijk tot een hoekschop. Even later plaatst Erwin van den Hoven een lange bal van achteruit langs de zijlijn op Nsita die vervolgens de achterlijn opzoekt om van daaruit een medespeler aan te spelen, maar zijn plan mislukt als hij in de handen van doelman Van Turnhout plaatst. De middenvelders hebben het druk vandaag en leveren veel krachtsinspanning. Na een halfuur komt Davey van Balkom op een kleine 20 meter van het doel in bezit van de bal. Met een indraaiend schot verschalkt hij doelman Roy Trommelen, 2-0. Even later krijgt Emanuel Nsita een uitgelezen kans de aansluittreffer te verzilveren als hij vrij kan inlopen in het strafschopgebied, maar hij schiet voorlangs. SV Capelle heeft het lichte veldoverwicht in deze eerste helft in een riante voorsprong weten uit te drukken.

Vrijwel direct na de hervatting krijgt Davey van Balkom de gelegenheid de score uit te breiden. Vanuit een vermeende buitenspelpositie mag hij alleen op de uitgekomen doelman Trommelen afstomen, maar hij vindt slechts de paal. De terugspringende bal komt precies voor de voeten van Quinten van Caem die een niet te missen open doelkans toch om zeep weet te helpen door naast te mikken. Na 10 minuten zien we een mooie combinatie van SSC’55 die uitmondt in een perfecte assist van Emanuel Nsita op de ingevallen Yannick Wijtmans die niet aarzelt en de kans verzilvert, 2-1. Vier minuten later krijgt Erwin van den Hoven een vrije trap vanaf ruim 20 meter voor het doel, na een overtreding op Kevin Knippels. Hij weet met zijn geplaatste schuiver de muur te omzeilen en trekt de stand weer gelijk, 2-2. In een tegenaanval kort hierna wordt Kevin Knippels onderuit gehaald op de rand van de 16 meter, maar scheidsrechter Van Rijn ziet hier geen kwaad in en laat doorspelen. Dat is koren op de molen van Jurgen van Selst. Hij weet in de drukte SV Capelle weer op voorsprong te zetten, 3-2.

In de tweede helft is SSC’55 de bovenliggende partij, maar mist net het geluk dat de tegenstander wel heeft. Na ruim 20 minuten mag Abdul Morad het veld met een rode kaart (2x geel) verlaten en moet de thuisploeg met 10 man verder. SSC’55 probeert uit alle macht gelijk te komen. Frank ter Schiphorst werkt hard, maar komt te weinig in het spel voor en ontbeert ook het nodige geluk. Een inzet van Emanuel Nsita wordt ternauwernood van de lijn gehaald. Aan de andere kant schiet Isak Dedic naast. Drie minuten voor het einde wordt door de thuisploeg wederom een bal van de lijn gehaald bij een inzet van Erwin van den Hoven. Het doek valt voor de geel-zwarten definitief in blessuretijd. Serhan Eyupoglu laat zich vallen in het strafschopgebied. Scheidsrechter Van Rijn tuint erin en kent een strafschop toe. Eyupoglu verzilvert deze zelf, waarmee de eindstand van 4-2 voor SV Capelle op het bord staat.

Samenvattend zagen we een zeer enerverend duel, waarin beide ploegen aan elkaar gewaagd waren en de thuisploeg niet mocht klagen over de wedstrijdleiding. Een gelijkspel zou voor SSC’55, dat nu met de gebakken peren zit, zeker niet onverdiend zijn geweest. De geel-zwarten bungelen nu onderaan de ranglijst met 6 uit 8 en krijgen aanstaande zaterdag het gedegradeerde GDC op bezoek, dat er net 1 puntje boven staat. Met de inzet en drive zoals in deze derby kan het niet anders dan dat de punten toch een keer binnen gaan komen.

 

 

Twitter + Widget + Verzorger

SSC'55
Uitskagen zaterdag 17-3-2018. https://t.co/1pntCtjfce
SSC'55
Wedstrijd #afgelast: #NEO'25 2 - #SSC'55 2 17 maart 2018 - 14:30
SSC'55
Wedstrijd #afgelast: #SSC'55 1 - #Altena 1 17 maart 2018 - 14:30
SSC'55
Wedstrijd #afgelast: #SSC'55 5 - #TSC 2 17 maart 2018 - 14:30
SSC'55
Wedstrijd #afgelast: #SSC'55 6 - #Sleeuwijk 5 17 maart 2018 - 14:30

Hoofdsponsor

Website sponsors

Verzorger

NIX 18